ویژگی ها و ارزش پول چیست؟
۱) مانایی( Durability)
در مبادلهی پایاپای یا همان معاوضهی مستقیم کالا با کالا، امکان خراب شدن محصولات وجود داشت، به طور مثال گوشت و دیگر اقلام خوراکی قابلیت نگه داری طولانی را نداشتند و مردم باید در مدتزمان کم کالایی که در اختیار داشتند را با یک کالای دیگرمبادله میکردند. پول به دلیل ویژگی مانایی یا همان ماندگاری، در طول زمان فاسد نمیشود و میتوان به راحتی از آن نگهداری کرد.
۲) قابلیت حمل ( Portability )
یکی از ویژگیهای مهم پول، قابل حمل بودن آن است که در مبادلهی پایاپای امکان حمل ونقل کالا وجود نداشت و شخص نمیتوانست کالای خود را به سادگی به شهر یا کشور دیگر ببرد، اما پول را به راحتی میتوان با خود به جاهای مختلف برد.
۳) تقسیمپذیری ( Divisibility )
در بسیاری از کالاهایی که مبادله میشوند، قابلیت تقسیم شدن به مقادیر کمتر وجود ندارد. به طور مثال یک گوسفند قابل تقسیم شدن به قطعات کوچکتر نیست و شخص مجبور است کالا را به طور کامل با کالای دیگر مبادله کند. اما پول قابلیت تقسیم شدن به مقادیر کوچکتر را دارد و شخص میتواند از آن در معاملات کوچک و بزرگ استفاده کند.
۴) یکنواختی ( Uniformity )
ارزش یک ابزار کشاورزی نو و کهنه متفاوت است ولی یک صد دلاری نو همان ارزشی را دارد که یک صد دلاری کهنه از آن برخوردار است. پس از آنجا که تمام اسکناسهای صد دلاری فارغ از سال تولید، رنگ و کیفیت چاپ، دارای ارزش یکسان هستند میتوان نتیجه گرفت که این پول یکنواخت است.
۵) پذیرش عمومی ( Acceptability )
اگر یک شخص برای خود و اطرافیانش اسکناسی طراحی و چاپ کند، هر چند که از پشتوانه مناسبی برخوردار باشد، مادامی که مورد پذیرش عموم مردم قرار نگرفته باشد نمیتوان از آن به عنوان پول نام برد.
۶) معیار ارزشگذاری(valuation criterion)
بسیاری از انواع دارایی هستند که علیرغم پذیرش عامه، نمیتوان از آنها به عنوان پول نام برد. مثلاً سکهی بهار آزادی برای همه قابل پذیرش است ولی پول نیست چون هنگام خرید و فروش کالا هیچ فروشندهای قیمت کالا را بر حسب سکه بهار آزاری اعلام نمیکند. پس یکی از ویژگیهای پول این است که هنگام معامله کالاها معیار ارزشگذاری آن کالا باشد.
۷) عرضهی محدود (Limited supply )
در مورد پولهای فلزی به دلیل آنکه حداقلی از ارزش در فلزی که سکه با آن ضرب شده نهفته است، امکان عرضه نامحدود وجود ندارد. لیکن در خصوص پولهای کاغذی، اگر یک بانک مرکزی بدون هیچ محدودیتی هر میزان اسکناس که بخواهند چاپ کنند ولی تقاضایی برای آن وجود نداشته باشد، پول آن کشور ارزش و پذیرش عامه را از دست میدهد.
این مساله برای رمزارزها کاملاً متفاوت است، زیرا الگوریتمهای رمزنگاری بکار رفته در تولید این رمزارزها مانع از تولید نامحدود شده و در صورت وجود تقاضا برای آن رمزارز، عرضه آن نیز همواره محدود خواهد بود که منجر به افزایش ارزش آن رمزارز در بازار میشود.
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.