تاریخچه رمزارزها
تاریخچه رمزارزها
پدید آمدن رمزارزها به حدود یک دههی پیش حدود سال ۲۰۰۸-۲۰۰۷ میلادی برمیگردد. آنچه در طول این سالها در بریتانیا و آمریکا رخ داد که به بحران عظیم» معروف است، نشانگر نوعی ناکارآمدی در فعالیت نهادهای مالی این کشورها و البته قوانین و مقررات آنها بود. در اصل این بحران با حاد شدن بحران مسکن در آمریکا شروع شد که در نهایت به بدهکاری عموم مردم آمریکا به نظام بانکی و ورشکستگی چند بانک بزرگ منجر شد. دولتهای این کشورها به منظور پیشگیری از فروپاشی نظام مالی خود و در حمایت از نهادهای مالی در شرف ورشکستگی نسبت به افزایش نقدینگی و تولید پول بدون پشتوانه اقدام کردند و سرانجام حجم نقدینگی چنان افزایش یافت که اعتماد عمومی مردم به ارز رایج آن دولتها در معرض مخاطره قرار گرفت؛ زیرا یکی از مهمترین ویژگیهای پول، محدودیت عرضهی آن است و چنانچه بهصورت نامحدود عرضه شود، به تدریج مقبولیت خود را از دست خواهد داد.
پیدایش رمزارز بیتکوین
نخستین بار در دهه ۹۰ میلادی، فناوری زنجیره بلوک یا همان بلاکچین معرفی شد و در سال ۲۰۰۹ پس از وقوع بحران عظیم»، رمزارز غیرمتمرکز بیت کوین توسط فرد یا گروهی ناشناس تحت عنوان ساتوشی ناکاموتو که بر اساس فناوری زنجیره بلوک شکل گرفته بود، معرفی و به وجود آمد. امنیت این رمزارز توسط الگوریتمهای رمزنگاری تضمین شده است و بر اساس این الگوریتمها، تولید مقدار مشخص و محدودی از بیتکوین در هر روز امکان پذیر است. هدف ساتوشی ناکاموتو از این کار، جلوگیری از تولید بی رویه پول توسط دولتها و همچنین ایجاد اعتماد بر اساس الگوریتمهای رمزنگاری بود. این رمزارز در بدو پیدایش ارزش چندانی نداشت زیرا توسط عموم مردم مورد پذیرش واقع نشد، لیکن به مرور زمان و با افزایش اعتمادی که بوجود آمد، قیمت آن افزایش یافت و امروزه تبدیل به یکی از قدرتمندترین ارزهای جهان شده است.
گسترش کاربرد رمزارزها در سایر حوزهها
بیتکوین مشهورترین و با ارزشترین رمزارز است که پس از به وجود آمدن آن، رمزارزهای دیگر نیز پدید آمدند که هریک ویژگیهای منحصر به فرد خود را داشتند. به عنوان مثال، رمزارز اتریوم که از لحاظ فناوری نسبت به بیتکوین پیشرفتهتر است، در سال ۲۰۱۳ توسط ویتالیک بوترین عرضه شد. با آمدن اتریوم مفاهیم جدیدی مثل قراردادهای هوشمند (Smart contracts) و سازمانهای خود انتظام (DAO) در دنیای رمزارزها مطرح شد. در ادامه رمزارزهای دیگری همچون بیتکوین کش،کاردانو، لایت کوین، ریپل، لومن، مونرو، زی کش، بایننس کوین و صدها رمزارز دیگر به وجود آمد. هر یک از این رمزارزها کاربردها و ویژگیهای خاصی دارند که باعث شده در صنایع مختلف استفاده شوند. بعضی از رمزارزها مانند تتر، به دلیل پایداری که نسبت به ارزهای رایج دارند برای حفظ ارزش پول استفاده میشورند ولی قیمت برخی دیگر ارز رمزارزها مانند بازار سهام در نوسان است و میتوانند به عنوان ابزاری برای سرمایه گذاری مورد استفاده قرارگیرند. باید توجه داشت که خرید و فروش رمزارزهایی که قیمت آنها نوسان زیادی دارد، امری پر ریسک است و معامله کننده پیش از هر چیز، به کسب دانش کافی در این زمینه نیاز دارد.
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.