یک مقام مسئول در وزارت اقتصاد اعلام کرد؛

پلتفرم ققنوس مجوز تامین مالی جمعی مبتنی بر بلا‌ک‌چین را دریافت کرد

  • تامین مالی جمعی

رئیس مرکز فناوری اطلاعات و توسعه اقتصاد هوشمند وزارت اقتصاد گفت: پلتفرم ققنوس توانست مجوز تامین مالی جمعی مبتنی بر بلاک‌چین را دریافت کند.

علی عبدالهی در گفت‌و‌گو با هفته‌نامه عصر ارتباط با بیان این‌که بلاک‌چین یک فناوری استراتژیک است، اما نباید صرفا به آن به‌عنوان فناوری نگاه کنیم، گفت: گزارش هایپ سایکل گارتنر که در حوزه بلاک‌چین منتشر شده، فناوری‌ها را طبقه‌بندی کرده است که از تبلیغات شروع می‌شود تا زمانی که در بالاترین سطح منحنی موضوع مالیات هوشمند مطرح می‌شود؛ نقش مهم بلاک‌چین در مراقبت‌های بهداشتی، بیمه، آموزش، حاکمیت و حوزه‌های مختلف قابل‌مشاهده است.

رئیس مرکز فناوری اطلاعات وزارت اقتصاد افزود: فناوری بلاک‌چین در حوزه‌های مختلف تاثیرگذار است و کارشناسان معتقدند که تا سال ۲۰۲۳ به کاربردهای وسیع خواهد رسید؛ بر همین اساس، بسیاری از مباحث الزاما به سمت بلاک‌چین هدایت خواهد شد.

او ادامه داد: درمجموع فناوری‌هایی مانند بلاک‌چین بسیار مهم و استراتژیک هستند که باید برای آن برنامه داشته باشیم. ما در صنعت اقتصاد هوشمند به آن پرداخته‌ایم؛ اما از نگاه صرفا فناورانه به این حوزه پرهیز می‌کنیم که البته به معنی آن نیست که زمان را از دست بدهیم؛ بلکه باید تمام جوانب و ابعاد آن را در نظر بگیریم و پیش برویم.

رئیس مرکز توسعه اقتصاد هوشمند وزارت اقتصاد اظهار داشت: در هفته‌های اخیر، مجوزی به پلتفرم ققنوس جهت استفاده از فناوری زنجیره‌بلوک درزمینه کراد فاندینگ (تامین مالی جمعی) داده شد؛ در کمیته فرابورس مباحث فقهی و غیره درباره بلاک‌چین وجود داشته، اما بااین‌حال در فرابورس اتفاقات خوبی رخ داده است.

راهکار تامین مالی (Crowd Funding)، شیوه‌ای نوین به‌منظور جذب سرمایه در پروژه‌های کوچک و بزرگ به شمار می‌رود که در آن تعداد زیادی از کاربران با پرداخت مبلغ مشخصی می‌توانند ضمن سرمایه‌گذاری در یک پروژه، در پیشرفت و توسعه آن سهیم باشند.

پلتفرم ققنوس، به‌عنوان اولین و بزرگ‌ترین زیرساخت مبتنی بر فناوری دفترکل توزیع‌شده در ایران توانسته، شیوه تامین مالی جمعی را مبتنی بر توکن ایجاد و عرضه کند؛ بدین ترتیب کسب‌وکارهای کوچک و بزرگ می‌توانند از طریق شبکه ققنوس و انتشار توکن نسبت به تامین مالی اقدام کنند.